Su mašina po šiaurės Tailandą. III dalis – Chiang Mai

Nors dar nedaug laiko praėjo po kelionės po Tailandą, bet kažkaip jau tingisi smulkiai pasakoti įspūdžius. Tačiau ir pamesti viską kelionės pusiaukelėje lyg nei šis, nei tas.

Tad Chiang Mai – didžiausias miestas Tailando šiaurėje.

Fantastiškas miestas. Įsimylėjau jį ir praleidau čia bei jo apylinkėse daugiausiai sėslaus kelionės laiko ( 8 paras).

Čiangmajus įsigyvenęs slėnyje tarp kalnų bei Ping upės ir vadinamas “Šiaurės rože”.

Mieste tiek daug šventyklų, kad po kurio laiko jų vaizdai ėmė lietis, ir tada susiradau vieną labiausiai patinkančia – ir prisijaukinau. Kas dieną į ją eidavau, ir net katė mane sava pripažino. Įsitaisydavo ant kelių.

 

„Kvadrato” sienos likutis.

Čhian Mai ypatumas – taisyklingas senamiesčio kvartalas. Jame bei apie jį ir sukasi pagrindinis miesto gyvenimas. Vakariniame kairiajame kvadrato kampe – nuostabus parkas. Gėlynai,fontanai, vandens telkinys su didžiulėmis, spalvotomis žuvimis.

Parką pamėgę mankštinantys savo kūną. Iš tiesų, čia rojus palyginus, pvz., su sąlygomis Bankoke. Ten daug kur mačiau sportuojančius, šokančius prie kokio vieno, kito medžio dulkėtoje aikštėje šalia judrios gatvės.

Thai shi mokytojasTeko laimė šiame mieste pamatyti viso Tailando gėlių festivalį, globojamą paties karaliaus, ir įspūdingą koncertą vakare.

Ne visos šios moterys yra moterys :) Transvestitai Tailande stebina gal tik turistus…

Kitame tekste trumpai papasakosiu apie tris, o gal net keturias,  vietas, kurių tiesiog būtina nepraleisti keliaujantiems po šiaurės Tailandą.